Apartment in Da-Zhi

Located in DaZhi area of Taipei, the 300-sqm apartment designed by noiz takes on a modern approach to conventional industrial style. Designed for a private client in Taiwan, the residential project realizes the owner's preference for a simplistic interior setting. The team adopted an open plan for the residence exception the kid's room which tranquility and calmness is key. Visible fittings are kept to a minimal while storage space and the rest of the items (e.g .wardrobe and TV set) are to be found in concealed compartments to create airiness in the living space. The compartments can be freely opened when desired to suit various purposes and occasions. The interior is set in a neutral colour palette with clean lines throughout. The infusion of minimal raw materials was an intentional choice to create not only additional visual interest but also a sense of modernity to the interior. The staircases from bent steel, handrails from metal pipes and walls from compressed wooden boards are strategically utilized to accentuate yet not to overtake the overall simplicity of the space, giving an additional dimension of sleekness to the interior. The loft is connected to an extensive outdoor terrace which is intended for parties and gatherings; whereas the theatre room above fitted with acoustic boards is reserved for the couple to sit back and relax from the daily hustle.

YEAR: 2011

CATEGORY: residential

STATUS: built

LOCATION: Taipei, Taiwan

PHOTO CREDIT: Kyle Yu

BACK